No Comments

 1. Patrik forsling
  mars 31, 2014 @ 9:29 e m

  Jag klippte in tråden här istället då jag insåg att den blev lite lång för FB.
  Häftigt när man tar tag i en tråd, som leder in i tankebanor runt ett såpass abstrakt ämne som tankar ändå är. Har för mig att en grekisk filosof sa något i stil med:Jag tänker alltså finns jag” det ena förutsätter det andra. jag finns för att jag tänker, jag tänker för att jag finns. Men, du som mediterar Annelie, försöker man då inte att frigöras sig från tankarna för att komma bakom en värld av sken och vara ett med allt ? En slags inre harmoni där man bara är. det vore ju det optimala att ha full inre harmoni och en tillbakalutad yttre filosofi där man reser upplever, tar del gäst i andras verkligheter, dyker, hoppar fallskärm, samlar frimärken, kollar på månen i kikare, umgås, tänker, skrattar, gråter, blir rädd, övervinner rädslor och lever lite fullt ut i sin hela potential. Allt med den inre vishet om att “jag tänker alltså finns jag” Är det så det funkar ???? Jag antar att detta är dom 10% procenten som döljs bland dom andra 90% =). så Anders du menar alltså att om vi inte är på vår vakt så är det alltså vår omgivning som påverkar och formar vårt tänkande och kanske går miste om en del aha upplevelser ? Lampedusa verkar ju vara en bra plats att bara vara på./Ha en bra kväll

  Reply

 2. Mitt liv som hun
  april 1, 2014 @ 10:47 f m

  Elsker dette.

  Reply

 3. Gunnika
  april 1, 2014 @ 12:53 e m

  Hej! Härliga tankar om livet!
  Jag ville även passa på att säga att jag diggar din blogg skarpt, den är så olik alla andra äventyrares bloggar. Mycket mer känsla och finess och mindre av distanser, höjder osv….
  Tack och fortsätt som du gör!

  Reply

  • anneliepompe
   april 1, 2014 @ 1:18 e m

   Tack Gunnika!! Det är en av de finaste kommentarer jag fått 🙂
   Ha en fin dag!

   Reply

 4. Kapitlet om en romantisk blondin på en liten Italiensk ö | Annelie Pompe blogg
  april 2, 2014 @ 2:34 e m

  […] jag skrivit om Lampedusa: – Det var inte alltid bra väder
 – men huden är ju vattentät – Det finns ett annat sätt att leva – inte lättare, men enklare – Första intrycket
 – en ö av hopp – Om att fridyka […]

  Reply

 5. Juliette, 15
  april 5, 2014 @ 6:42 e m

  Hej, jag tycker om dina inlägg, väldigt mycket! Brukar kika in på din blogg när jag har tråkigt eller när jag är ledsen. De ger mig glädje. Sättet du skriver på är underbart. Får mig att tänka till, att jag har en just nu tråkig vardag men att när jag blivit stor vet jag vad jag ska göra. Jag ska resa. Våga göra saker jag verkligen vill. Njuta av livet. Och jag ska, jag vill o försöker göra det nu, motivera människorna runt mig att våga. Att se det positiva och att tänka till. Du är en stor inspirations källa, dina texter är suveräna och bilderna fantastiska. Kram 🙂

  Reply

  • anneliepompe
   april 7, 2014 @ 7:29 e m

   Hej Juliette,
   Tack så jättemycket för din fina kommentar! Den lyste upp hela min dag! Det gläder mig att höra att du gillar texterna och bilderna – och att du sprider motivation omkring dig är fantastiskt. Du kommer ha en spännande framtid 🙂 Kram till dig!

   Reply

 6. Hej då pojkvän och bostadsrätt – hej enklare liv!
 | Annelie Pompe blogg
  april 22, 2014 @ 6:23 f m

  […] Det finns ett annat sätt att leva. Det är inte lättare på något sätt, men enklare. Tanken slog mig rakt i huvudet när jag bodde på den lilla Italienska ön Lampedusa för några veckor sedan.

 Att nu var jag nära. Nu kändes det rätt. […]

  Reply

 7. Lättare och lättare – med rätt utrustning. Vinn 500:- presentkort på addnature! | Annelie Pompe blogg
  maj 7, 2014 @ 10:00 f m

  […] började egentligen med två insikter, ”Att det finns ett annat sätt att leva” och sedan ”Hej då pojkvän och bostadsrätt – hej enklare liv!”. Ett nytt […]

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *