9 Comments

 1. karinsandin
  oktober 7, 2013 @ 7:04 f m

  Jaaaaa!! Tack Precis det jag behövde fylla på med idag:) Jag hörde dessutom igår att det är kanske någon mening att vi vaknar mellan 0300 och 0500 den så kallade vargtimmer. Då står vis oss själva som närmast och det är då vi kan uträtta stordåd istället för att vara helt förtvivlade att vi inte kan sova. Jag håller såå med och jag vill Bryta alla invanda “regler” för det är först då jag kan se hur jag reagerar och vad som fungerar just för mig …..för jag vill verkligen bli bäst !!! satsa fullt ut även om jag är 46 år …..Tänker att o jag har förmånen att leva tills jag är 86 som min pappa är så har jag 40 år att ha kul och GÖRA och bli Bäst!! :)) Tack igen Annelie för inspirationen!

  Reply

  • anneliepompe
   oktober 7, 2013 @ 7:13 f m

   Tack Karin!!! Ja, det är så många regler som är påhittade av andra som kanske inte alls passar oss. Det är faktiskt riktigt skönt de här tidiga morgontimmarna helt själv och tyst, även om det mest beror på jetlag 🙂 så trivs jag bra med det. Försöker att inte bli stressad av att kroppen kanske inte får den återhämtning den behöver, men då tar jag en powernap till lunch! Gör en fin måndag!

   Reply

 2. Daniel Sköld
  oktober 7, 2013 @ 7:32 f m

  Kul! Jag skrev om ett närliggande ämne häromdagen, nämligen hur du ska komma upp på morgonen. Det verkar som att de flesta runt omkring oss har problem med detta. Oftast är det våra tankar som begränsar oss mest.
  Här finns inlägget: http://www.danielskold.se/hur-blir-jag-mer-morgonpigg

  Jag har kommit till en punkt i livet där jag börjat fundera på varför människor nöjer sig med att bli näst bäst, eller som är vanligast, inte ens i närheten av prispallen. Det måste ha att göra med socialt nedärvda mönster som vi matas med redan som barn. “Karriär eller familj”, “Pengar eller lycka”, “Tid eller vältränad” osv.. Vi får tidigt lära oss att vi måste offra någonting viktigt för att kunna uppnå maximal framgång inom ett ämne. Det är ju inte sant, ändå hör vi det om och om igen. Du kan ju trots allt ha massor med pengar, en bra karriär, vara lycklig, ha en frisk och stark kropp och ha en sund familj.

  Vad ska vi göra för att ta kål på alla sådana här fördomar?

  Reply

  • anneliepompe
   oktober 7, 2013 @ 7:50 f m

   Kul att hitta till din blogg, Daniel! Mycket bra och inspirerande. Blir ett nöje att fortsätta följa dig!

   Jag håller fullständigt med om att det är märkligt att dessa “rykten” lever kvar. Kanske är det för att vi någonstans vill göra det enklare för oss själva? Är det bekvämligheten som tar över? Jag har läst hur alla valmöjligheter gör oss mindre lyckliga. Att det skulle göra att vi alltid kommer undra om vi kunde gjort något bättre val, och då kanske det är mer behagligt att välja “karriär eller familj”, “pengar eller lycka”. Jag vet inte.
   Eller så handlar det, som en av punkterna i ditt blogginlägg, om att vi tänker för mycket. Är det då mestadels tankar av rädsla för förändring så kommer vi inte utvecklas.

   vad vi ska göra för att ta kål på fördomarna? Leva som vi lär! heja dig!

   Reply

 3. Manne maniac
  oktober 7, 2013 @ 7:58 f m

  Hello. Intressant iakttagelse. Jag själv har “problem” med landet lagom. Jag tror alla skulle må bättre av om vi var som landet i väst. Har jobbat i Mexiko och tänkesättet där gillar jag, funderar ibland på varför jag flyttade hem…..

  Reply

 4. marekbehrendt
  oktober 7, 2013 @ 5:33 e m

  Riktigt grymt skrivet!
  Det är knappt att jag vågar tipsa om den här för dig, men när det gäller fysisk prestation och “kroppsliga” begränsningar så är även dessa oftast en projektion av hjärnan. 🙂
  http://smartavagen.blogspot.se/2012/10/no-pain-no-gain-din-trotthet-ar-en.html

  Reply

  • anneliepompe
   oktober 7, 2013 @ 8:07 e m

   Tack Marek! Fin komplimang från en mästerskribent som du själv 😉

   Grymt intressant inlägg. Jag ska genast fortsätta med texten “muscle fatigue”!

   Reply

 5. Elisabeth Larsen
  oktober 10, 2013 @ 7:29 e m

  Stort tack för dina tips kring våtrdärkter för bad i Barents hav! 🙂
  Guld!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *