Under ytan – kurs i fridykning, snorkling & vattenvana
UNDER YTAN – SOMMAR 2025 Kurs i enkel fridykning och vattenvana
Annelie Pompe & Maria Cerboni
8–10 augusti – Käringön
Att få vistas under ytan är en fantastisk upplevelse! Man lär sig mer om sig själv, kroppen, andningen, att vara lugn och att möta havet. Detta event är för dig som är nyfiken på att vistas under ytan utan några förkunskaper. Du kommer att lära dig tekniker för att andas bättre, bli lugn i havet och på land, samt snorkla och våga fridyka under ytan.
Vi vill att du ska känna dig trygg i vattnet och hemma i dina rörelser – både under och över ytan. Under helgen går vi igenom teori om kroppen, fridykning och säkerhet, hur våra sinnen påverkar oss, mental träning, andning samt att känna din kropp och dina tankar på ett nytt sätt. Det blir också en helg där du får möta vattnet på ett kanske lite nytt sätt.
Vi har även med undervattenskameror så att du kan få en fin bild av dig själv under ytan!

Preliminärt program:
Fredag 8 augusti
Incheckning från 15.00
16.00 Välkomstmöte och uppstart
16.30–18.30 Yoga och andningsträning
19.00 Middag
Lördag 9 augusti
07.00–08.00 Andning och postural träning
08.00–09.30 Frukost
09.30 Teori: fridykning och vattenvana
ca 10.30–12.30 Vattenaktivitet
Lunch ca 12.30–14:00
14.00–16.00 Vattenaktivitet och fika
18.00 Teori/praktik utomhus
19.00 Middag
Söndag 10 augusti
07.00–08.00 Andning och postural träning
08.00–09.00 Frukost
09.00–11.30 Vattenaktivitet
Avslut
Pris: 4500 kr/person (faktura)
Boka: via mail till fridykningskurser@gmail.com
Ingår inte i priset:
Boende och matpaket bokas via www.karingon.se
Vid bokning: ange att du deltar i eventet med Annelie Pompe & Maria Cerboni.
Utrustning: Mask, fenor, snorkel, våtdräkt. Vi lånar ut viktbälten och bly. Utrustning finns även att hyra – kontakta oss vid frågor.
Förberedelser
Helgen är anpassad för nybörjare. Inga förkunskaper krävs. Kursen passar även dig som känner oro eller rädsla inför att vara under ytan. Fundera gärna på dina förväntningar, rädslor och tankar kring vattenaktiviteter innan kursstart.
Utrustning (ingår ej)
Fenor, mask/cyklop och snorkel:
Cyklopet bör vara av lågvolymstyp och sitta bekvämt. Är det helt nytt, kan det vara bra att låta det ligga över natten med tandkräm på insidan av glaset för att undvika imma.
Våtdräkt:
En flexibel våtdräkt för surf/SUP fungerar fint. Den bör vara minst 3 mm tjock, gärna tjockare om du är frusen. En huva behövs – antingen lös eller integrerad i dräkten. Maria har några våtdräkter till uthyrning – kontakta henne: info@corpo.se
Sjukdom/förhinder/väder
Om du får förhinder kan du ge bort eller sälja din plats. Ingen återbetalning. Vid starka vindar kan programmet justeras.
Övrigt
Vi gör andningsövningar och stretching – ta med bekväma kläder du kan röra dig i. Packa även ombyte, handduk och gärna en mössa, det kan vara skönt efter vattenaktiviteter.
Om dina instruktörer
Maria Cerboni
Maria är en välkänd yogalärare, simlärare och SUP-instruktör. Hon är särskilt erkänd för sitt banbrytande arbete inom vattenterapi, där hon med varsamhet och djup kunskap hjälper människor att återknyta till vatten på ett tryggt och läkande sätt. Hon är eftertraktad som terapeut och utbildare inom vattenvana och vattenrädsla.
Annelie Pompe
Annelie är en av världens djupaste fridykare, med tidigare världsrekord i grenen ”variabel vikt” till 126 meter på ett andetag. Hon har jobbat som fridykningsinstruktör världen över i över 15 år. Annelie lär ut enkla tekniker för att skapa trygghet och säkerhet under ytan – det handlar inte om att dyka djupt, utan om att njuta av livet under ytan.